9 lange maanden

Ken je het spreekwoord: “de laatste loodjes wegen het zwaarst”? Wel, daarbij denk ik onmiddellijk aan de laatste weken van mijn zwangerschap, die waren zwaar, vermoeiend en duurden vooral veeeel te lang! Wat zijn nu de echt leuke dingen om te doen tijdens de laatste weken van je zwangerschap?

Me-time
Bekijk maar nog eens goed je tenen, want het zijn de laatste glimpen die je ervan zal opvangen voor enkele weken. Je buik zal in die laatste weken nog zo ongeveer verdubbelen. Heerlijk vond ik het om mij te laten verwennen bij de schoonheidsspecialiste. Een gezichtsmaskertje, massage, pedicure, nagels lakken,… een full treatment. En als je dan toch bezig bent, kan een bezoekje aan de kapper er toch nog ook nog even bij? Zalig genieten en geruststellend te weten dat je straks keurig verzorgd in het kraambed zal liggen.

Maak video’s van je buik
Herinner je je nog de eerste keer dat je kleintje schopte? Wat een fantastisch gevoel hé? Wel, nu je zwangerschap op zijn einde loopt, zijn die schattige kleine schopjes veranderd in “karate moves”… Nu je toch niet meer kunt slapen, kun je die tijd net zo goed gebruiken om de beweging in je buik te filmen… Heerlijk om nog eens naar terug te kijken als je straks je babybuik gaat missen!

Kleine wasjes
Begin op tijd met de eerste keer alle babyspullen te wassen. Je lijkt nog alle tijd te hebben, maar de bevalling kan elk moment beginnen. Dan zou het toch fijn zijn dat toch al minstens een deel van de babyuitzet gewassen en gestreken is… En laat de baby toch nog even op zich wachten? Dan kan je ondertussen toch al af en toe – letterlijk – gaan snuffelen in die vers gewassen kleine spulletjes… En wat een goed gevoel om te weten dat alles gewoon netjes ligt te wachten op je baby.

Lees een boek
Laat een lekker, warm bad vol lopen, kies een mooi boek uit je stapel en laat je tenen rimpelen… Je denkt dat je tijdens je moederschapsrust nog tijd genoeg zal hebben om een boek te lezen, maar eens je kleintje er is, lijkt het erop dat babyboeken de enige boeken zijn die je dan nog zal lezen. Geniet ervan om in deze periode nog eens een boek van voor tot achter uit te lezen!

Kom buiten
Heel vervelend om te weten dat je bevalling elk moment kan beginnen, maar dat je niet exact weet wanneer… Wat heb ik de laatste weken van mijn zwangerschap ongemakkelijk gelopen en dan nog vond mijn kleine meid het nodig om nog 12 (!) extra dagen op zich te laten wachten! Ga gezellig winkelen, wandelen in het park, de hond uitlaten, naar de bioscoop,… Doe lekker waar je zin in hebt, want de baby zal zijn komst ruim op tijd aankondigen.

En als de loodjes echt te zwaar worden? Vraag dan hulp om even te helpen dragen…

Door www.hola-chica.nl

Geef een antwoord